Gluteeniton kesäkurpitsa-meetvurstileipä (hiivaton)

Reseptejä ja treenejä: gluteeniton ja hiivaton kesäkurpitsaleipä

Miten syntyi gluteeniton kesäkurpitsa-meetvurstileipä? Eväsleivän välissä olevat vihannekset saattavat vettyä ja koko leivästä tulee laukussa evästaukoa odotellessa vetinen. Vihanneksia olisi kuitenkin hyvä saada jokaisella aterialla. Ratkaisin tämän ongelman niin, että leivoin vihanneksia leivän sisään – näin saatiin muodikas vihannespitoinen leipä.

Tein leivästä hyvin yksinkertaisen version kokeilumielessä, onnistuuko tällainen viritys ylipäätänsä. Täytteeksi sopisi mainiosti kesäkurpitsan kaveriksi esimerkiksi kuullotettu sipuli sekä punainen paprika väriä ja lisämakua tuomaan. Tässä leivässä oli hentoinen juuston maku ja juusto toi myös kivasti rakennetta leipään. Jos kaipaat kunnon juustoista makua, juustomäärä voidaan vaikka tuplata. Kalkkunameetvurstin tilalla voi käyttää myös pekonia, jos haluaa leipää, jolla on asennetta!

Kaurahiutaleet toivat kivasti purutuntumaa ja rapeutta leipään. Uskoisin kuitenkin, että leipä toimii myös täysin viljattomana. Lisää silloin tarvittaessa riisi-, manteli- tai kookosjauhoa sekä siemeniä.

Reseptejä ja treenejä: gluteeniton ja hiivaton kesäkurpitsaleipä
Kesäkurpitsaleivän kuoresta tuli ihanan rapea…
Reseptejä ja treenejä: gluteeniton ja hiivaton kesäkurpitsaleipä
… samoin kuin sen pohjasta.

 

Gluteeniton kesäkurpitsa-meetvurstileipä (hiivaton)
(n.10 viipaletta)

1 kesäkurpitsa n. 200g
5 (luomu)kananmunaa
3 rkl kookosjauhoa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
100 g kalkkunameetvurstia / pekonia
30 g vuohenjuustoa tai cheddaria raastettuna eli n. 3 rkl
0,5-1 dl haluamaasi maitoa (käytin mantelimaitoa)
2 tl sitruunamehua
1 tl leivinjauhetta
mausteita, kuten valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, yrttisuolaa
(1 rkl vaahterasiirappia / agavesiirappia / ksylitolia / kookossokeria / haluamaasi makeutusta vastaava määrä)

 

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Jos lisäät paprikaa ja sipulia, pese, paloittele ja kuullota ne. Raasta juusto. Paloittele meetvursti tai paista pekoni ja paloittele se.

Sekoita kuivat ainekset ja kosteat ainekset keskenään. Yhdistä molemmat huolellisesti sekoittaen.

Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka. Kaada leipätaikina vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.

Anna leivän jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi.

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 1023
proteiinia 87 g
hiilihydraattia 36,7 g
rasvaa
59 g

Ravintosisältö/ yksi reiluhko viipale
kaloreita 102
proteiinia 8,7 g
hiilihydraattia 3,7 g
rasvaa 5,9 g

Reseptejä ja treenejä: gluteeniton ja hiivaton kesäkurpitsaleipä
Leivästä tuli mukavan kostea sisältä ja siinä oli juuri sopivasti maukkaita sattumia 🙂

 

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *