Gluteeniton ja maidoton riisiproteiinipatukka kolmella tapaa
Ihoni on mennyt taas hitusen huonompaan kuntoon ja siitä saa syyttää vain itseään. Tiukka gluteeniton sekä maidoton linja otetaan taas käyttöön ja tarkoitusta varten syntyi gluteeniton ja maidoton riisiproteiinipatukka kolmella tapaa. Halutessasi voit lukea taustaa gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion takana sekä ruokavalion toimivuutta Iltalehden blogissani.
Tein nämä reseptit Lootuskaupan Plantforce-riisiproteiineista. Nämä riisiproteiinit ovat takuulla iho – sekä vatsaystävällisiä, sillä ne eivät sisällä lainkaan allergeeneja (kuten soijaa, maitoa tai gluteiinia) tai antiravinteita. Tämä proteiini oli todellinen löytö, sillä ne ovat vielä kaiken kukkuraksi makeutettuja stevialla! Käytin resepteissä kaikkia kolmea laatua, eli suklaanmakuista, vaniljanmakuista sekä maustamatonta versiota.
Kermainen kookos-avocadopatukka
Taikinasta tulee 4 proteiinipatukkaa
3 mitallista suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta
1 avocado
1 dl kookosmaitoa
laadukasta suolaa
1-2 dl kookoshiutaleita
kookoksen makuista steviaa tippoina
1 rkl gojimarjoja
Muusaa haarukalla avocado tasaiseksi massaksi. Lisää riisiproteiini, kookosmaito, stevia sekä puolet kookoshiutaleista ja sekoita huolella haarukalla tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Lisää gojimarjat ja loput kookoshiutaleet varovasti sekoittaen.
Painele patukkamassa sopivan kokoiseen muottiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa jähmettynyt massa terävällä veitsellä patukoiksi.
Ravintosisältö/ yksi patukka
kaloreita 170
proteiinia 14 g
hiilihydraattia 3 g
rasvaa 13 g
Ravintosisältö/ koko ohje
kaloreita 681
proteiinia 56 g
hiilihydraattia 12 g
rasvaa 52 g
Raikas sitruuna-inkivääripatukka
1 ylikypsä banaani
ripaus laadukasta suolaa
3 mitallista maustamatonta riisiproteiinia
¼ – ½ tl inkiväärijauhetta
1,5 rkl sitruunamehua
1 dl kookosmaitoa
steviatippoja
2 rkl kookoshiutaleita
1 rkl vaaleita mulperinmarjoja (20g)
Muusaa haarukalla kypsä banaani tasaiseksi massaksi. Lisää riisiproteiini, kookosmaito, sitruunamehu, inkivääri, ripaus suolaa ja stevia sekä puolet kookoshiutaleista ja sekoita huolella haarukalla tasaiseksi massaksi. Tarkista maku. Lisää mulperinmarjat ja loput kookoshiutaleet varovasti sekoittaen.
Painele patukkamassa sopivan kokoiseen muottiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa jähmettynyt massa terävällä veitsellä patukoiksi.
Ravintosisältö/ yksi patukka
kaloreita 130
proteiinia 14 g
hiilihydraattia 11 g
rasvaa 5 g
Ravintosisältö/ koko ohje
kaloreita 519
proteiinia 55 g
hiilihydraattia 45 g
rasvaa 21 g
Lakritsipatukka
1 ylikypsä banaani
7 taatelia
3 mitallista vaniljanmakuista riisiproteiinijauhetta
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
2 tl lakritsijauhetta tai maun mukaan lakritsiuutetta
(tarvittaessa hiukan vettä)
Poista taateleista kivet. Muusaa haarukalla kypsä banaani ja taatelit tasaiseksi massaksi. Lisää riisiproteiini, hunaja, ripaus suolaa ja lakritsijauhe tai – uute. Sekoita huolella haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tippa vettä.
Painele patukkamassa sopivan kokoiseen muottiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa jähmettynyt massa terävällä veitsellä patukoiksi.
Ravintosisältö/ yksi patukka
kaloreita 136
proteiinia 13 g
hiilihydraattia 19 g
rasvaa 0,5 g
Ravintosisältö/ koko ohje
kaloreita 543
proteiinia 53 g
hiilihydraattia 77 g
rasvaa 2 g
Huom! Voit säädellä koostumusta kookosjauhojen määrällä. Mitä jauhoisempi patukkataikina on painellessa muotiin, sen kuohkeampia patukoista tulee. Mitä kiinteämpi ja nestemäisempi taikina on, sitä fudgemaisempia ja tahmeampia patukoista tulee.
Ohje löytyy myös Iltalehden blogissani. Iltalehden blogi on lifestyleblogi, eli enemmän henkilökohtainen eli kirjoittelen muustakin kuin ravitsemuksesta ja liikunnasta. Tervetuloa seuraamaan molempia!
Jaa somessa