GLUTEENITON, VILJATON JA MAIDOTON KOOKOSMACARONS
Tämä gluteeniton, viljaton ja maidoton leivos – kookosmacarons – on tehty tämän kesän marjoista. Leivos muistuttaa macaronsia tai kotoista lusikkaleipää. Se ei sisällä muita jauhoja kuin kookoshiutaleita , minkä kaveriksi voi käyttää joko proteiinijauhoa tai kookosjauhoa.
Nyt kun marjakausi vetää viimeisiään, niitä kannattaa tankata tulevan talven varalle. Leivokseen voi käyttää mitä tahansa marjoja. Happamat marjat toimivat vain edukseen!
Kookosmacaronsin täytteeksi voi tosin käyttää myös melkein mitä tahansa hedelmää tai marjaa. Banaania en ehkä kuitenkaan suosittele, vaan jotain sellaista hedelmää, jolla on luonnetta :).
Talvella myös ulkomaiset marjat sopivat leivoksen täytteeksi. Marjojen kuumennus tai keittäminen eivät pilaa täytteen rakennetta.
Ihastuin kookosmacaroneihin niin paljon, että tein siitä kaksi eri versiota. Toinen sisältää hiilareita enemmän ja toinen on tehty VHH-versioksi.
GLUTEENITON, VILJATON JA MAIDOTON KOOKOSMACARONS
1/2 dl kookoskermaa / kookosmaitoa
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa / kookosjauhoa
1/2 dl hunajaa
2 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Täyte
1 rkl marjoja
2 (pehmeää) taatelia
Sekoita kaikki pohjan ainekset huolellisesti keskenään. Lisää tarvittaessa jauhoja tai kookosmaitoa – tarkoituksena on saada kiinteä, hyvin kansassa pysyvät massa.
Jaa taikina pieniin, samankokoisiin osiin. Pyörittele osaset palloiksi. Litistä varovasti toinen pallo macaronin alapuoleksi ja toinen pallo yläpuoleksi.
Valmista täyte muusaamalla haarukalla taatelit ja sekoittamalla taateleihin marjat.
Levitä täyte macaronpuoliskojen väliin ja paina puoliskoita yhteen hellästi, jotta puoliskot liimautuvat toisiinsa.
VHH MACARONIT
½ dl kookoskermaa
½ dl kookoshiutaleita
½ dl kookosjauhoa tai proteiinijauhoa
ripaus suolaa
maustettua steviaa tippoina, makuna esim. suklaa tai toffee
Täyte
1 rkl marjoja soseutettuna
steviaa, karppisokeria tai muuta haluamaasi makeutusta
Sekoita kaikki pohjan ainekset huolellisesti keskenään. Lisää tarvittaessa jauhoja tai kookosmaitoa – tarkoituksena on saada kiinteä, hyvin kansassa pysyvät massa.
Jaa taikina pieniin, samankokoisiin osiin. Pyörittele osaset palloiksi. Litistä varovasti toinen pallo macaronin alapuoleksi ja toinen pallo yläpuoleksi.
Valmista täyte soseuttamalla marjat ja sekoittamalla haluamasi makeutus marjoihin.
Levitä täyte macaronpuoliskojen väliin ja paina puoliskoita yhteen hellästi, jotta puoliskot liimautuvat toisiinsa.
Jaa somessa