TERVEELLISET MARJAISAT KOOKOSRAAKA”SUKLAAT”

Otsikko ”terveelliset marjaisat raakasuklaat” saattaa kuulostaa hiukan hassulle, ei sen takia, etteikö suklaa olisi terveysruokaa (ihan perinteisestihän edusta sitä kaikkein terveellisintä ruokaa. Mutta kun suklaan pilkkoo osiin ja osat korvaa terveellisimmillä ainesosilla, kas kummaa, suklaa onkin terveellinen herkku), vaan siksi, että tässä reseptissä aineita on muutettu niin luovasti, etten tiedä, voiko tätä enää suklaaksi kutsua. Vaikka kaakao on myös erittäin terveellinen ainesosa, tässä suklaassa en ole sitä käyttänyt, sillä surukseni huomasin kaakaon tekevän minulle finnejä. Siksi ohjeessa ei ole kaakaojauheen lisäksi myöskään kaakaovoita. Jos sinulla ei ole samaa ongelmaa, syö tummaa (raaka)suklaata hyvällä omatunnolla tai kokeile herkullista appelsiini-inkivääriraakasuklaata.

Marjat ovat suomalaista superfoodia eli superruokaa. Näin sydäntalvella kannattaa kaivella pakkasesta esiin kotimaiset vitamiinipommit, etteivät flunssat ja influenssat sekä muut taudit ja kevätväsymys yllätä. Lisäsin ohjeeseen lisäksi Plantforcen maidotonta riisiproteiinijauhetta, jotta herkku kävisi vaikka pienestä välipalasta :). Se tosin ei ole pakollista. Tunnustan myös yhden asian – olen joulusta saakka jäänyt aamuiseen suklaa-koukkuun, eli joka aamupalalla olen syönyt palan-pari ihanaa suklaata!

Reseptejä ja treenejä: Terveelliset marjaisat kookosraakasuklaatReseptejä ja treenejä: Terveelliset marjaisat kookosraakasuklaat

Reseptejä ja treenejä: Terveelliset marjaisat kookosraakasuklaat

 

PUOLUKKA-KOOKOSRAAKASUKLAA
6 suklaata

50 g kookosöljyä
1 tl / 10 g hunajaa tai agavesiirappia tms. makeutusta
10 g vaniljan makuista riisiproteiinia
30 g puolukoita
1 rkl kookoshiutaleita

Reseptejä ja treenejä: Terveelliset marjaisat kookosraakasuklaat
Puolukka-kookosraakasuklaa

Sekoita puolukat ja hunaja tai haluamasi makeutus huolellisesti keskenään pienessä astiassa. Sulata kookosöljy varovasti vesihauteessa varoen, ettei kulhon pohja osu kuumaan veteen. Öljyn lämpötila on tarkoitus pitää mahdollisimman matalana.

Kun öljy on sulanut, lisää öljyyn riisiproteiini huolellisesti sekoittaen. Lopuksi lisää seokseen vielä makeutetut puolukat sekä kookoshiutaleet.

Voit laittaa suklaamuottien pohjaan muutaman puolukan sekä kookoshiutaleita, jolloin ne näkyvät valmiin suklaan päällä kauniina koristeena.

Laita suklaat jähmettymään pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Säilytä suklaat pakkasessa.

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 646
proteiinia 8,9 g
hiilihydraattia 25 g
rasvaa 56 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 107
proteiinia 1,5 g
hiilihydraattia 4,2 g
rasvaa 9,4 g

 

MUSTIKKA-VANILJARAAKASUKLAA
6 suklaata

 50 g kookosöljy
1 tl / 10g hunajaa tai agavesiirappia tms. makeutusta
10 g vaniljan makuista riisiproteiinia
50 g mustikoita
hyppysellinen vaniljaa
ripaus kardemummaa
(koivusokerilla maustettua mustikkamurua)

Reseptejä ja treenejä: Terveelliset marjaisat kookosraakasuklaat
Mustikka-kookosraakasuklaa

Sekoita mustikat ja hunaja tai haluamasi makeutus huolellisesti keskenään pienessä astiassa. Sulata kookosöljy varovasti vesihauteessa varoen, ettei kulhon pohja osu kuumaan veteen. Öljyn lämpötila on tarkoitus pitää mahdollisimman matalana.

Lisää sulaneeseen öljyyn riisiproteiini sekä mausteet huolellisesti sekoittaen. Lisää seokseen viimeisenä makeutetut mustikat.

Voit laittaa suklaamuottien pohjaan muutaman mustikan, jolloin ne näkyvät valmiin suklaan päällä kauniina koristeena.

Laita suklaat jähmettymään pakkaseen muutamaksi tunniksi. Koristele halutessasi hieman jähmettyneet suklaat mustikkamurulla. Säilytä suklaat pakkasessa.

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 607
proteiinia 8,5 g
hiilihydraattia 28 g
rasvaa 50 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 101
proteiinia 1,4 g
hiilihydraattia 4,6 g
rasvaa 8,4 g

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *