Miten liikkua lasten kanssa?

Vaikka olisi pieniä lapsia eikä salia näkyisi lähimain, halutessaan lomallakin on mahdollista pitää kunnosta huolta. Kokosin tähän blogikirjoitukseen muutamia vinkkejä aiheesta.

Liikunnalliset leikit lasten kanssa

Varmasti kenellekään ei tullut yllätyksenä, että lapset tykkäävät kaikenlaisesta vemputuksesta: allekirjoittanut ainakin leikkii hyvin energisten poitsujensa kanssa usein fyysisiä leikkejä, eli toimii milloin nostokurkena, milloin kiikkuna, milloin hevosena. Toimii myös sateisella säällä.

Isomman lapsen kanssa voikin sitten heittää palloa tai frisbeetä tai esimerkiksi pelata fudista, leikkiä hippaa, hyppiä hyppynarulla, tai kiipeillä puissa. Vain mielikuvitus ja lapsenmielisyys ovat rajana!

Lenkit lapsen kanssa

Vaunulenkit ovat mainiota liikuntaa. Sitä ei tarvitse lopettaa lapsen kasvaessakaan. Lisätehoja vaunuiluun saa, kun vaihtaa reitin mäkisempään tai tekee hölkkä- tai juoksupyrähdyksen (hyppivä liike edellyttää kuitenkin, että keho on toipunut riittävästi synnytyksestä ja että lantionpohjan lihakset ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa). Voin kertoa, että ainakin itselläni kävi kahden lapsen lykkiminen mäkistä reittiä täydellä varustuksella kuntoilusta!

Vaihtelun vuoksi voi välillä ottaa lapsen rinkkaan tai rintareppuun ja kävellä ilman rattaita. Isompi lapsi tykkää istua hartioilla. Myös porraskävely onnistuu näillä keinoilla kätevästi lisäpainon kanssa ;).

Vauva/lapsijumppa

Jos salia ei ole ihan lähellä, lasten kanssa jumppailu käy hyvin treeniksi.

Esittelen muutamia jumppaliikkeitä inspiraatiota tuomaan. Vinkki! Pyydä kumppanisi mukaan ja pitäkää hauska perhejumppatuokio! Jos sinulla on yksi lapsi, voitte tehdä liikkeitä vuorotellen ja toinen saa aina hengähdystauon toisen jumppaillessa. Jos teillä on useampi lapsi, jumppailkaa vuorotellen isompien ja pienempien lasten kanssa.

Pystypunnerrus
Pystypunnerrus
Hauiskääntö
Kyykky isomman lapsen kanssa
Kyykky isomman lapsen kanssa
Kyykky pienen lapsen kanssa
Kyykky pienen lapsen kanssa
Askel-kyykky pienen lapsen kanssa
Askel-kyykky pienen lapsen kanssa
Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *