Kevyt ja helppo gluteeniton omena-rahkapiirakka
Jos vain vatsa sietää maitotuotteita, kevyt ja helppo gluteeniton omena-rahkapiirakka on se, mitä ehdottomasti kannattaa kokeilla! Uskoisin, että rahkan voi korvata myös kasvisvastaavalla ja näin saat siitä täysin maidottoman. Vaikka tässä piirakassa kaikki makeus tulee ainoastaan omenasoseesta, lapseni rakastivat piirakkaa.
Kevyt gluteeniton omena-rahkapiirakka
8 annosta
Pohja
omenasosetta 200 g
(gluteenittomia) kaurahiutaleita 2 dl
ripaus laadukasta suolaa
Täyte
omenasosetta 150 g
250 g rahkaa
1 vaniljatangon siemenet / vaniljauutetta / vaniljasokeria sekä halutessasi valitsemaasi lisämakeutusta (käytin itse 1 tl vaniljasokeria eikä mielestäni lisämakeutusta enää tarvinnut)
ripaus sitruunamehua
(unikonsiemeniä tai kardemummaa)
1 luomumuna
Mittaa omenasose ja kaurahiutaleet kulhoon ja sekoita ne kunnolla taikinaksi. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja levitä n.3/4 taikinasta pohjaan sekä reunoille painellen. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa kaikki täytteen ainekset toisessa kulhossa. Tarkista maku.
Kun pohja on esipaistettu, kaada rahkatäyte pohjan päälle. Paista uunissa, kunnes täyte alkaa hyytyä.
Murustele lopputaikina ja levitä murut tasaisesti rahkatäytteen päälle. Paista, kunnes muruseos on saanut väriä ja täyte täysin hyytynyt. Anna levätä hetki ja nauti!
Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 686
proteiinia 47,1 g
hiilihydraattia 91,2 g
rasvaa 12,5 g
Ravintosisältö / 1 annos
kaloreita 114
proteiinia 7,9 g
hiilihydraattia 15,2 g
rasvaa 2,1 g