Frozen yogurt – Riiisiproteiini-marjaherkku kahdella tapaa

Reseptejä ja treenejä: Proteiinipitoinen Frozen yogurt Reseptejä ja treenejä: Proteiinipitoinen Frozen yogurt

Vielä saa hetken aikaa nauttia kesästä, sillä vielä on elokuu! Sen kunniaksi tein frozen yogurt – Riiisiproteiini-marjaherkku kahdella tapaa -ohjeet käyttäen vielä toisessa mansikoita kesää fiilistellen. Ohjeen muunnoksen tein syksyisemmistä mustikoista.

Mustikan ja mansikan sijaat voit kokeilla myös mitä tahansa marjoja ja miksei myös hedelmiä! Uskoisin että jokin eksoottinen hedelmä, kuten kiivi, persikka tai sharonhedelmä, voisi sopia myös marjojen sijaan. Astian virkaa ajaa mainiosti myös esim. eväsrasian kansi, jota itse käytin tarkoitukseen.

Tämä jogurtti-marjaherkku, eräänlainen frozen yogurt, on raikas ja herkullinen yhdistelmä jogurttia, marjoja sekä hunajaa. Se on maustaan huolimatta varsin terveellinen herkku. Marjaisa proteiinipitoinen frozen yogurt valmistuu näppärästi vain neljästä raaka-aineesta eikä sisällä lainkaan sokeria. Makeutin itse herkun tilkalla hunajaa, mutta makeutus ei ole välttämätöntä lainkaan. Proteiinina käytin Plantforcen vegaaneille ja herkkävatsaisillekin soveltuvaa vaniljanmakuista riisiproteiinia. Plantforcen riisiproteiinista onkin tullut luottoproteiinini ja se on saanut vakiopaikan keittiökomerossani J. Proteiini tuo mukavasti rakennetta ja ruokaisuutta ohjeeseen sekä parantaa ennestäänkin herkun ravintoainekoostumusta.

Kokeilin tehdä kaksi erilaista versiota jugurtti-marjaherkusta. Sain ensimmäiseen, vähärasvaisempaan versioon inspiraation lasten aamiaisesta ylijääneestä jogurtista. Tämä versio oli hiukan hileinen, johtuen todennäköisesti pienemmästä rasvapitoisuudesta. Tosin hileet eivät haitanneet, kun antoi jäisen jogurtin hiukan sulaa ennen syömistä. Ostinkin seuraavaksi 10 % rasvaa sisältävää bulgarianjogurttia herkkua varten. Rasvaisemmalla jogurtilla siinä ei ollut lainkaan hileitä ja maku oli muutenkin täyteläisempi. Maidottoman version saat käyttämällä kasvipohjaista jogurttia tai kookoskermaa, mikä soveltuu myös vegaaniseen versioon.

 

Proteiinipitoinen mustikka-jogurttiherkku (frozen yogurt)
2 annosta

150 g maustamatonta jogurttia, 2,5 % rasvaa / kookosmaitoa
1 mitallinen, 20 g vaniljan makuista riisiproteiinijauhetta
1 tl hunajaa
50 g marjoja, tässä mustikoita

Vuoraa laakea astia leivinpaperilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos ohueksi kerrokseksi leivinpapein päälle. Anna jähmettyä kunnolla. Nauti jäisenä.

Reseptejä ja treenejä: Frozen yogurt riisiproteiinilla

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 168,5 
proteiinia 21 g
hiilihydraattia 13 g
rasvaa 3,3 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 84,3
proteiinia 10,5 g
hiilihydraattia 6,5 g
rasvaa 1,7 g

 

Proteiinipitoinen mansikka-jogurttiherkku (frozen yogurt)
2 annosta

200 g bulgarianjogurttia, 10 g rasvaa / kookoskermaa
1 mitallinen, 20 g vaniljan makuista riisiproteiinijauhetta
1 tl hunajaa
muutama mansikka viipaloituna

Vuoraa laakea astia leivinpaperilla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos ohueksi kerrokseksi leivinpapein päälle. Anna jähmettyä kunnolla. Nauti jäisenä.

Reseptejä ja treenejä: Proteiinipitoinen Frozen yogurt

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 232 
proteiinia 20 g
hiilihydraattia 13,8 g
rasvaa 10,6 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 116
proteiinia 10 g
hiilihydraattia 6,9 g
rasvaa 5,3 g

 

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *