Gluteeniton ja maidoton omenapiirakka x 2

Kesän lapsena olen henkeen ja vereen kesäihminen ja aina tulee pieni suru, kun kesä alkaa olla ohitse. Tänä vuonna on kuitenkin ollut aivan mahtava syyskuu, lämmin ja aurinkoinen. Myös kypsät omenat koristavat pihalla olevia omenapuita ja olenkin tehtaillut niistä paljon terveellisiä ruoka-ohjeita. Tässä kaksi erilaista gluteenitonta ja maidotonta omenapiirakkaohjetta:

 

Hyvää tekevä marja-omenapiirakka

Tämä omenapiirakka suorastaan pursuaa hyvää tekeviä aineksia, sillä se sisältää omenan lisäksi antioksidanttisia marjoja, vatsaa hellivää kauraa sekä hyvin imeytyvää, vatsaystävällistä riisiproteiinia. Valkoista sokeria se ei sisällä lainkaan, vaan kaikki makeus tulee hedelmistä. Omenapiirakka ei sisällä myöskään gluteiinia, maitotuotteita tai munia ja sopii näin sekä allergisille että vegaaneille.

 

Reseptejä ja treenejä: Hyvää tekevä omena-marjapiirakka 

Hyvää tekevä marja-omenapiirakka
4 palaa

Pohja
1 kypsä banaani
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1/8 tl suolaa

Täyte
2 dl kokonaisia mustikoita tai muita marjoja
2 dl survottuja puolukoita tai muita marjoja
2 rkl vaniljanmakuista proteiinijauhetta (proteiinijauhe ei ole pakollinen, mutta antaa mukavaa tahmaista koostumusta, makua ja parantaa entisestään ravintoarvoja)
(halutessasi makeutusta)

Muusaa kypsä banaani huolellisesti haarukalla. Sekoita kaurahiutaleet ja mausteet. Painele seos leivinpaperilla peiteltyyn tai voideltuun vuokaan.

Sekoita marjat ja makeutus. Ota puolet marjoista talteen ja tee lopuista survosta. Lisää survokseen proteiinijauhe.

Levitä survos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kokonaiset marjat. Koristele omenaviipaleilla.

Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes kaurareunus on saanut hiukan väriä ja pohja tuntuu kiinteälle.

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 546
proteiinia 20,2 g
hiilihydraattia 97,3 g
rasvaa 7,1 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 137
proteiinia 5 g
hiilihydraattia 24,3 g
rasvaa 1,8 g

 

Mantelijauhopohjainen omenapiirakka
6 pientä viipaletta

Reseptejä ja treenejä: gluteeniton omenapiirakka

Pohja
1,5 dl mantelijauhoa
1/2 mitallista maustamatonta proteiinijauhetta (10 g)
4 tl hunajaa
1 muna
ripaus suolaa
sitruunamehua

Täyte
½ omena ohuina siivuina
1-2 tl kanelia
n.1 tl koivusokeria
muutama mulperinmarja koristeeksi

Sekoita kuivat ja kosteat ainekset keskenään. Lisää kosteat ainekset kuiviin huolellisesti sekoittaen.
Voitele tai vuoraa pieni vuoka. Painele pohjaseos vuokaan.

Viipaloi omenanpuolikas ohuiksi viipaleiksi. Leivitä viipaleet pohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia, koivusokeria sekä mulperinmarjoja.

Paista 175 asteisen uunin keskitasossa n. 40 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet väriä ja pohja tuntuu kypsälle.

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 656
proteiinia 33 g
hiilihydraattia 32,2 g
rasvaa 44 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 109
proteiinia 5,5 g
hiilihydraattia 5,4 g
rasvaa 7,4 g

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *