3 aineksen helpot punajuuri-lakritsitryffelit (gluteeniton, maidoton)

Reseptejä ja treenejä: Helpot punajuuri-lakritsitryffelit gluteeniton maidoton

Voi hyvät hyssykät, että nyt tuli hyvä ohje!!! Punajuuri-lakritsitryffelit eivät sisällä lainkaan makeutusta ja maku aivan mahtava… kaiken lisäksi ne on erittäin helppoja tehdä. Punajuuri-lakritsitryffelit säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä, joten sopivan käteväksi ja aivan jumalaisen herkulliseksi evääksikin.

Pidän itse hyvin luonnollisesta mausta ja mielestäni punajuuren makuvivahde sopi lakritsiin aivan loistavasti. Myös lapseni tykkäsivät ja proteiinipitoiset tryffelit kelpasivat heille karkkina. Aika mainio karkkipäivän herkku, kun koostuu vain luonnollisista aineksista eikä edes sisällä sokeria, väriaineita, lisäaineita tai keinotekoisia makeutusaineita! Valitsin itse Plantforcen proteiinin osittain juuri sen luonnollisuuden takia – mikäli käytät muita proteiinijauheita, huomioithan, ettei luonnollisuus pidä enää välttämättä paikkansa.

Jos kuitenkin vierastat itse tai joku perheenjäsenesi vierastaa punajuuren makua, lisää taikinaan kaakaojauhetta. Kaakaojauhehan on sinänsä hieman kitkerä, joten kaakaojauheella terästetty punajuuri-lakritsitryffeli sopii hyvin aikuisen makuun. Jos kuitenkin tarjoat herkkuja lapsille, suosittelen, että lisäät hiukan haluamaasi makeutusta kaakaojauheen kaveriksi.

Mikäli sinulla ei satu olemaan kotona suklaan makuista proteiinijauhetta, voit hyvin käyttää esimerkiksi maustamatonta tai vaniljan makuista proteiinijauhetta ja lisätä siihen kaakaota. Tai käyttää pelkästään kaakaojauhetta proteiinijauheen sijaan.

Pyöritin pallot lakritsijauheessa, jolloin tryffeleiden lakritsin maku korostui. Voit kuitenkin yhtä hyvin pyörittää pallerot halutessasi kaakaojauheessa tai proteiinijauheessa tai vaikka kookoshiutaleissa. Tai olla kokonaan pyörittämättä :D.

Reseptejä ja treenejä: helpot lakritsi-punajuuritryffelit (gluteeniton ja maidoton)
Helpot punajuuritryffelit ovat gluteenittomia ja maidottomia sekä kananmunattomia eli vegaanisia.

3 aineksen helpot punajuuri-lakritsitryffelit (gluteeniton, maidoton)
14 tryffeliä

4 punajuurta
3 rkl lakritsijauhetta
2 mitallista suklaaproteiinia 40 g
ripaus suolaa

Poista punajuurista kannat ja pese ne. Paloittele punajuuret pieniksi paloiksi. Keitä pehmeiksi.
Valuta punajuurista vesi. Lisää muut ainekset ja aja tasaiseksi massaksi.
Muotoile käsin pieniä pyöreitä palloja. Pyörittele pallot lakritsijauheessa. Mikäli tuntuu ettei lakritsijauhe tartu punajuuri-lakritsipalloihin kunnolla, voit vielä halutessasi kastella pallerot nopeasti vedessä.

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 296
proteiinia 37,2 g
hiilihydraattia 29,5 g
rasvaa 1,9 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 21
proteiinia 2,7 g
hiilihydraattia 2,1 g
rasvaa 0,1 g

 

Reseptejä ja treenejä: helpot lakritsi-punajuuritryffelit (gluteeniton ja maidoton)

 

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *