Helppo kurpitsaresepti: Sokeriton helppo kurpitsahillo

Stockmann.com: Kesä ale -40%
Kosmetiikka, naiset, miehet, lapset, kodintuotteita, urheilutuotteita…


Reseptejä ja treenejä: Sokeriton helppo kurpitsahillo

Lisää kurpitsareseptejä! Nyt vihdoin myös esikoisen jättikurpitsa oli kypsä ja keksin hieman erilaisen helpon kurpitsareseptin: sisuksesta tuli sokeriton kurpitsahillo, mikä on erittäin helppo valmistaa. Jättikurpitsa sopi mainiosti kaiverrukseen ja se sai halloweeniin sopivan ulkomuodon. Tiesitkö, että kurpitsan sisus on todella kätevää kaivertaa talteen jäätelökauhalla?

Reseptejä ja treenejä: Sokeriton helppo kurpitsahillo
Kurpitsan saa koverrettua kätevästi jäätelölusikalla.

Keitin koko kurpitsan sisuksen ja tein siitä sosetta. Osan soseesta tein kukkakaali-kurpitsapyreeksi ihan vaan keittämällä kukkakaalin ylikypsäksi, maustamalla sen yrttisuolalla ja ripauksella valkosipulia sekä sekoittamalla kukkakaalisoseen ja kurpitsasoseen keskenään. Kurpitsa-kukkakaalipyree on mainio lisuke esimerkiksi pihville tai kalalle!

Kurpitsasosetta tuli sen verran paljon, että päätin kokeilla loppuosasta hilloa kahdella eri reseptillä. Lisäsin kurpitsasoseeseen chiasiemeniä sekä toiseen kanelia, hunajaa ja ripauksen inkivääriä. Toisen soseen lisäsin kanelin lisäksi ripauksen muskottipähkinää ja makeutin toffeen makuisilla steviatipoilla. Vain inkivääri ja muskottipähkinä paljastivat, kumpi hillo oli kyseessä, makeutukseen sopii mainiosti kumpi tahansa. Voit myös makeuttaa hillosi hunajan ja stevian sijaan yhtä hyvin koivusokerilla, karppisokerilla, kookossokerilla, agavesiirapilla, vaahterasiirapilla tai millä tahansa haluamallasi makeuttajalla. Kurpitsahillon voi maustaa myös piparkakkumausteella, jolloin saat siitä oivan joululahjan!

Monikäyttöinen makea kurpitsahillo sopii mainiosti juuston kaveriksi juustotarjottimelle, mutakakun päälle tai vaikkapa puuron sekaan. Entä mille kuulostaisi jäätelöannos kurpitsahillon kera?

Reseptejä ja treenejä: Sokeriton helppo kurpitsahillo
Sokeriton kurpitsahillo sopii erinomaisesti myös juuston kanssa tarjottavaksi.

 

Sokeriton helppo kurpitsahillo n. 10 annosta

400 g kurpitsapyreetä
2 tl hunajaa / steviaa / koivusokeria / karppisokeria / haluamaasi makeutusta
1 tl kanelia
2 rkl chiasiemeniä
(ripaus muskottipähkinää tai inkivääriä)
Keitä kurpitsapyree. Soseuta se mausteiden kanssa ja lisää lopuksi chiasiemenet. Sekoita huolella.

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 232
proteiinia 6,1 g
hiilihydraattia 51,8 g
rasvaa 3,5 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 23
proteiinia 0,6 g
hiilihydraattia 5,2 g
rasvaa 0,3 g

Reseptejä ja treenejä: Sokeriton helppo kurpitsahillo
Sokeriton kurpitsahillo sopii hyvin myös blondien kaveriksi. Se käy oikeastaan mihin vaan, mihin ”tavallinenkin” hillo käy.

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *