APPELSIINI-INKIVÄÄRIRAAKASUKLAA TALTUTTAA KAAMOKSEN HERKULLISESTI

Terveysvaikutteinen appelsiini-inkivääriraakasuklaa maistuu joululle

Reseptejä ja treenejä: jouluiset appelsiini-inkivääriraakasuklaatReseptejä ja treenejä: Appelsiini-inkivääriraakasuklaa maistuu joululleTykkäätkö Fazerinasta? Jos tykkäät, rakastan aivan varmasti myös terveellisempää versiota Fazeriinasta, mikä on kotitekoinen appelsiini-inkivääriraakasuklaa. Suklaallahan on tunnetusti monia hyötyvaikutuksia ja sen kerrotaan auttavan myös muun muassa kaamosoireisiin, kuten kaamosväsymykseen. Ja mikä olisikaan helpompi ja herkullisempi tapa lääkitä itseään, kuin nauttia palan appelsiini-inkivääriraakasuklaata :D? Tosin pala ei ihan taida riittää, sillä näitä ihanuuksia napsii mielellään useamman palan kerrallaan.

Tein appelsiini-inkiväärisuklaasta jälleen kerran terveellisemmän version lisäämällä joukkoon hiukan superfoodeja. Kuumentamattomissa herkuissa kaikkien superfoodien hyötyominaisuudet säilyvät mitä parhaiten ja saat niistä kaiken irti. Lisäsin suklaisiin myös hiukan proteiinijauhetta, jotta niiden ravintoarvot paranisivat ennestäänkin. Nyt lienee pienen paljastuksen aika – olen joskus nauttinut tätä ihanaa appelsiini-inkivääriraakasuklaata ihan aamupalaksi luomukahvin kanssa. Harvoin se sallittakoon!

Reseptissä kannattaa käyttää luomuappelsiinia, jotta kuori olisi mahdollisimman puhdas. Raasta appelsiinin kuori ennen kevyesti välttäen valkoista kuoren osaa tulemasta mukaan, ja käytä appelsiinin hedelmäliha vasta sitten haluamaasi tarkoitukseen. Mikäli käytät tuoretta inkivääriä, myös inkiväärin olisi hyvä olla luomulaatuinen.

Hunajan voit korvata esimerkiksi agavesiirapilla tai vaahterasiirapilla, stevialla tai voit käyttää muuta haluamaasi makeuttajaa. Toco- ja carobjauhe sekä proteiinijauhe eivät myöskään ole välttämättömiä, mutta tuovat rutkasti lisää terveysvaikutteita sekä makua.
 

APPELSIINI-INKIVÄÄRIRAAKASUKLAA
23 konvehtia

Reseptejä ja treenejä: jouluiset appelsiini-inkivääriraakasuklaat

reilu 1 dl (n.1,25-1,5) kookosöljyä
2 dl kaakaojauhetta
1 mitallinen suklaaproteiinijauhetta 20 g
1 dl carob-jauhetta
(1 rkl tocojauhetta eli riisilesejauhetta)
2 rkl hunajaa / agavesiirappia / kookossokeria tai muuta haluamaasi makeuttajaa
½-1 tl tuoretta raastettua inkivääriä tai inkiväärijauhetta
½ tl vaniljasokeria / aitoa vaniljaa

Muotteihin:
appelsiininkuorihiutaleita, gojimarjoja, mulperinmarjoja ja cashewpäkinöitä

Appelsiini-inkivääriraakasuklaaPese luomulaatuinen appelsiini huolella ja raasta appelsiinin kuori varovasti, ettei joukkoon pääse appelsiinin valkoista osaa. Jos käytät oikeaa inkivääriä, pese ja raasta myös inkivääri.

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne kookosöljyyn huolellisesti sekoittaen. Massasta tulee melko kiinteää.

Laita halutessasi muottien pohjalle cashewpähkinöitä, gojimarjoja tai appelsiinin kuorta. Muotin pohjalla olevat koristeet näkyvät valmiin suklaan päällä. Painele kiinteä suklaamassa muotteihin.

Siirrä muotit pakastimeen ja pakasta vähintään muutama tunti, jotta suklaa ehtii jähmettyä. Säilytä kylmässä.

Vinkki!
Jos et pidä kiinteästä suklaamassasta, lisää kookosöljyn määrää reiluun pariin desiin tai käytä kookosöljyä ja kaakaorasvaa suhteessa puolet ja puolet. Jos taas haluat suklaasta kevyemmän, lisää kookosöljyn joukkoon kookosmaitoa tai muuta haluamaasi maitoa.

kaloreita 1642
proteiinia 39,5 g
hiilihydraattia 118 g
rasvaa 116 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 71
proteiinia 1,7 g
hiilihydraattia 5,1 g
rasvaa 5 g

 

Reseptejä ja treenejä: jouluiset appelsiini-inkivääriraakasuklaat

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *