Kevyt ja helppo raparperimurupiirakka (gluteeniton ja maidoton)

Reseptejä ja treenejä: kevyempi mururaparperipiirakka

Kevyt ja helppo raparperimurupiirakka (gluteeniton ja maidoton)
4 annosta, pieni piirakka

Pohja
1 kypsä banaani
2 dl kaurahiutaleita 60g
1/2 tl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa

Täyte
250g raparperia (n. 1-3 vartta), josta ½ hillokkeeseen
makeutusta maun mukaan (laitoin itse n. 2tl ksylitolia)

Hilloke:
1,5 raparperinvartta
kookossokeria tai muuta makeutusta (laitoin itse n.2 tl ksylitolia)
2 tl chiasiemeniä
1 vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeria

Kookoskermavaahto
2 dl kookosmaitoa / kookoskermaa (kookosmaidon tai –kerman tulisi olla vaahdottuakseen jääkaapissa mielellään yön yli, vähintään 4 h.)
kookossokeria tai muuta makeutusta maun mukaan (laitoin itse n. 2 rkl kookossokeria)
(kookoshiutaleita)

Reseptejä ja treenejä: kevyempi mururaparperipiirakka
Vinkki! Voit vaihtaa osan pohjan kaurahiutaleista kookoshiutaleiksi.

Pohja
Muusaa banaanit haarukalla. Muusaa kypsä banaani huolellisesti haarukalla. Sekoita kaurahiutaleet ja mausteet. Ota taikinasta pieni osa talteen piirakan muruseokseksi.

kauraseos2
Lisää tarvittaessa kaurahiutaleita. Kauraseoksen tulee olla kiinteä.

Painele loppuseos leivinpaperilla peiteltyyn tai voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa uunissa 150 asteessa 15 minuuttia.

 

Täyte
Hilloke:
Huuhdo raparperinvarret ja paloittele pieniksi paloiksi. Jaa palat kahteen kulhoon.
Keitä pieni määrä vettä pienessä kattilassa. Lisää puolet raparperinpaloista. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Mikäli kattilaan on jäänyt vielä vettä, kaada ylimääräinen vesi pois siivilän avulla.
Lisää pehmenneisiin raparperinpaloihin ksylitoli tai kookossokeri, vaniljatangon siemenet tai vaniljasokeri sekä chiasiemenet ja sekoita huolellisesti.
Sekoita toisessa kulhossa olleisiin raparperinpalasiin ksylitolia tai kookossokeria maun mukaan.

Ota pohja uunista. Laita päälle chiasiemenhillo sekä ksylitolilla maustetut raparperinpalat. Lopuksi murustele päälle osa piirakkapohjasta, minkä otit talteen.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä ja hilloke ei ole enää vetelää.
Jos haluat nauttia piirakan kookoskerman kanssa, anna piirakan ensin jäähtyä, jottei kookoskerma sula heti ja siitä tule kookoskastiketta.

Kookoskerma
Avaa kookosmaito tai – kerma. Kaada ylimääräinen vesi pois (voit lisätä sen vaikka smoothieen tai nauttia saman tien :)). Vaahdota sähkövatkaimella kookosmaito – tai kerma. Lisää kookossokeria maun mukaan sekä halutessasi kookoshiutaleita.
Tarjoile kookoskemavaahto jäähtyneen piirakan päällä.

Sunfitness: kevyempi mururaparperipiirakka
Murupiirakan kannattaa antaa ensin jäähtyä kunnolla, ettei kookoskermavaahto sula.

Vinkki! Voit jättää hillokkeen myös kokonaan pois ja laittaa piirakan päälle vain maustetut raparperinpalat. Saat piirakasta kevyemmän, jos korvaat kookossokerin tai ksylitolin jollain kalorittomalla makeutuksella ja jätät kookoskermavaahdon pois.

Laskin ravintosisällön sekä sokerittomalla versiolla että ksylitolia / kookossokeria käyttäen. Valinnaista kookoskermavaahtoa en laskenut tähän.

Ravintosisältö/ koko pohja
kaloreita 330
proteiinia 10 g
hiilihydraattia 60 g
rasvaa 4,6 g

Ravintosisältö/ koko täyte sokerilla
kaloreita 231
proteiinia 4 g
hiilihydraattia 36 g
rasvaa 5,8 g

Ravintosisältö/ koko täyte ilman sokeria
kaloreita 137
proteiinia 3,9 g
hiilihydraattia 18 g
rasvaa 5,6 g

Ravintosisältö/ 1 annos raparperipiirakkaa sokerilla
kaloreita 136
proteiinia 3,5 g
hiilihydraattia 24 g
rasvaa 2,6 g

Ravintosisältö/ 1 annos raparperipiirakkaa sokeriton
kaloreita 117
proteiinia 3,5 g
hiilihydraattia 19,5 g
rasvaa 2,6 g

 

Sunfitness: kevyempi mururaparperipiirakka

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *