Gluteenittomat terveelliset hampurilaiset portobellopohjalla
Gluteenittomat terveelliset hampurilaiset? Sanasta ”hampurilainen” tulee mieleen heti roskaruoka. Mutta kun hampurilaisen purkaa osiin, huomaa, että siitä saa varsin nopeasti ja kätevästi terveellisen version.
Vatsani ei kestä gluteenia, joten vaihdoin sämpylän portobellosieniin. Jos vielä jaksaa tehdä majoneesin itse, hampurilainen käy loistavasti terveysruoasta! Käytin jauhelihana tässä versiossa 3 % kalkkunajauhelihaa, koska bongasin sen tarjouksista. Ohjeen ravintosisältö on myös laskettu sen mukaan.
Gluteenittomat terveelliset hampurilaiset portobellopohjalla
4 annosta

Pihvit
400g haluamaasi jauhelihaa
n. 100g kevätsipulia (vihreää vartta ja itse sipulia suhteessa 4:1)
1 rkl kaurakuitusta
1 luomukananmuna
haluamiasi mausteita (käytin valkosipulimaustetta n. 1 rkl, paprikamaustetta n. 1 rkl, Herbal mare -yrttisuolaa sekä merisuolaa ja hiukan mustapippuria)
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes pihvit ovat kypsät (n.30 minuuttia).
Portobellot
Tarvitset 2 portobelloa yhteen hampurilaiseen, eli 8 kpl neljään annokseen.
Poista sienistä kanta. Sivele sienet öljyllä ja mausta ripauksella suolaa. Grillaa sienet kypsiksi tai paista paistinpannulla viitisen minuuttia per puoli.
Lisukkeet
Laitoin lisukkeeksi valmista kurkkusalaattia, tomaattia viipaleina, lehtisalaattia, ketsuppia, sinappia, sekä pojille juustoviipaleet ja majoneesia. Tässä on hyvä ohje pikamajoneesin tekoon.
Ravintosisältö/ koko ohje
kaloreita 496
proteiinia 80 g
hiilihydraattia 2,4 g
rasvaa 16 g
Ravintosisältö/ 1 annos
kaloreita 124
proteiinia 20 g
hiilihydraattia 0,6 g
rasvaa 4 g
Jaa somessa