Helpot kahden aineksen perunagnocchit sekä kookos-kikhernedippi (gluteeniton, maidoton, vegaaninen)

Reseptejä ja treenejä: helpot kahden ainesosan gnocchit ja kikherne-kookostahna

Vaihteeksi täysin kasvisruokaa. Helpot kahden aineksen gnocchit sekä kookos-kikhernedippi ovat gluteeniton, maidoton ja vegaaninen ateria. Herkulliset ja helpot kahden aineksen perunagnocchit syntyvät vain kahdesta ruoka-aineesta, perunasta ja sesonkiherkusta kesäkurpitsasta! Gnocchit maistuvat hyvin sellaisenaan, lisukkeena tai dippikastikkeen kanssa. Saat niistä kokonaisen aterian, kun tarjoat dippikastikkeena aivan taivaallista kikherne-kookosmaitotahnaa.

Ajattelin, että gnoccheihin sopisi mainiosti lisukkeeksi esimerkiksi tulinen kastike tai hummus. Mieheni ei tykkää tahinista, joten yritin keksiä jotain samantapaista ruokaisaa tahnaa ilman tahinia. Kun kehitin kikherne-kookosmaitotahnan lisukkeeksi gnoccheille, en arvannut, että lopputulos oli näin mahtavan makuista! Sekin on valmistettu vain kahdesta raaka-aineesta, kikherneistä ja kookosmaidosta. Olenkin huomannut, että hyvin yksinkertaiset, nopeat sekä helpot ohjeet ovat usein myös niitä parhaimpia.

Meillä kikherne-kookosmaitotahnaa söi koko perhe, joten tahna ei voinut olla kovin tulista. Kokeilimme laittaa omiin annoksiimme lisäksi cayannepippuria, mikä sopi tahnaan erinomaisesti. Tätä tahnaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, joko tulisempana tai miedompana versiona tai vaikka molempina!

Ohjeessa on käytetty luomulaatuisia valmiiksi keitettyjä kikherneitä. Voit myös yhtä hyvin keittää kikherneet itse pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät valmiita kikherneitä, nappaa kikherneiden neste talteen ja kokeile vegaanisia marenkeja vaikkapa Antipastaa –blogin ohjeella.

Reseptejä ja treenejä: helpot kahden ainesosan gnocchit ja kikherne-kookostahna

Gnocchit
2 annosta, n. 14 gnocchia

200 g kesäkurpitsaa
3 perunaa
oliiviöljyä voiteluun

Kuori perunat ja keitä ne melkein kypsiksi. Anna perunoiden jäähtyä.
Pese ja raasta kesäkurpitsa. Raasta myös jäähtynyt peruna samaan kulhoon. Mausta yrttisuolalla.

Muotoile käsin gnocchit oikean muotoisiksi. Levitä ne pellille ja voitele oliiviöljyllä.
Paista 200 asteessa uunissa kunnes ovat saaneet hieman väriä, n. 40 minuuttia.
Tarjoile dippikastikkeen kera.

 

Reseptejä ja treenejä: helpot kahden ainesosan gnocchit ja kikherne-kookostahna

Reseptejä ja treenejä: helpot kahden ainesosan gnocchit ja kikherne-kookostahna

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 139
proteiinia 3,6 g
hiilihydraattia 27,5 g
rasvaa 1,1 g

Ravintosisältö/ yksi annos
kaloreita 70
proteiinia 1,8 g
hiilihydraattia 13,8 g
rasvaa 0,5 g

 

Kikhernetahna
2 annosta

250 g keitettyjä kikherneitä
100 g kookosmaidon rasvaisempaa osaa
yrttisuolaa (esim. Herbalmare)
paprikamaustetta
valkosipulimastetta
(cayannepippuria)

Laita kookosmaito jääkaappiin mielellään edellisenä päivänä. Laita kookosmaidon jähmettynyt osa pieneen kulhoon. Kaada kookosmaidosta neste odottamaan jotain toista käyttötarkoitusta, vaikkapa smoothieta.

Jos käytät valmiiksi keitettyjä kikherneitä, käytä pelkästään kikherneet ja kaada neste pois /talteen. Aja kikherneet tasaiseksi massaksi ja lisää kookosmaitoa lusikka kerrallaan, kunnes seos on saavuttanut mieleisesi koostumuksen. Lisäsin itse noin 1 dl kookosmaidon kovettunutta osaa. Lisää mausteet ja tarkista maku. Mikäli tarjoat kikhernetahnaa myös lapsille ja pidät itse tulisemmasta, ota lasten osuus talteen ja lisää loppuosaan cayannepippuria.

Reseptejä ja treenejä: helpot kahden ainesosan gnocchit ja kikherne-kookostahna

?

Ravintosisältö / koko ohje
kaloreita 665,5
proteiinia 21,8 g
hiilihydraattia 49 g
rasvaa 41 g

Ravintosisältö/ yksi annos
kaloreita 333
proteiinia 10,9 g
hiilihydraattia 24,5 g
rasvaa 20,5 g

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *