Gluteeniton sadonkorjuupiirakka

Reseptejä ja treenejä: herkullinen ja terveellinen sadonkorjuupiirakkaTässä on kyseessä todellinen sadonkorjuupiirakka, sillä sekä pohjassa että täytteessä on juureksia! Piirakka on myös erinomainen keino ”piilosyöttää” kasviksia joko lapsille, kumppanille tai itselleen :D. Piirakka on kaiken lisäksi todella helppo tehdä!

Piirakka on myös erittäin herkullinen: tästä todisteena käynee se, etten saanut kokonaisesta piirakasta yhtään kuvaa, vaan se sujahti samantien parempiin suihin. En, vaikka tein kuvausta varten vielä saman piirakan uudestaan!

Käytin piirakan pohjassa porkkanasosetta, mutta myös esimerkiksi kukkakaali tai parsakaali sopivat mainiosti pohjaan. Käytin porkkanan kaverina kurpitsansiemenjauhoa, koska kotoa löytyi kurpitsansiemenjauhopussi, minkä viimeinen käyttöpäivä lähestyi uhkaavasti. Jauhoina käy mainiosti kurpitsansiemenjauhojen sijaan esimerkiksi tattarijauho gluteenittomaan pohjaan. Kookosjauhoilla tai mantelijauhoilla pohjasta saa gluteenittoman ja vähähiilihydraattisen.

Piirakasta saa maidottoman, kun käyttää maidotonta tuorejuuston tyyppistä valmistetta. Juustoraasteen voi kokonaan jättää pois tai siihenkin voidaan käyttää kasvispohjaista juuston tyyppistä valmistetta. 

Reseptejä ja treenejä: herkullinen ja terveellinen sadonkorjuupiirakka
Piilotetut vihannekset maistuvat myös lapsille, jos he eivät muuten tykkää kasviksista.

 

Gluteeniton sadonkorjuupiirakka
4 palaa

Pohja
5 porkkanaa soseena , n. 400 g
1 dl kurpitsansiemenjauhoa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja valkosipulijauhetta

Keitä n. 5 suurta porkkanaa. Lisää porkkanasoseeseen mausteet, kurpitsansiemenjaho sekä kananmuna. Sekoita huolella. Painele seos joko voidellun tai leivinpaperilla suojatun vuoan pohjalle.
Esipaista pohjaa noin 25 minuuttia 175-asteisen uunin keskitasolla. Valmista sillä aikaa täyte:

Täyte
5 dl keräkaalia suikaleina
1 iso punajuuri
2 rkl yrttisulatejuustoa tai kasvipohjaista tuorejuustoa
3 rkl haluamaasi juustoa raasteena
mausteita, kuten yrttisuolaa ja valkosipulia.

Suikaloi kaali. Pese ja paloittele punajuuri. Paahda mausteet pannulla. Lisää kasvikset ja paista ne ”al denteksi”, eli melkein kypsiksi.

Sekoita melkein kypsät kasvikset tuorejuustoon ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Reseptejä ja treenejä: herkullinen ja terveellinen sadonkorjuupiirakka
Tässä gluteenittomassa terveellisessä piirakassa on erittäin paljon kuitua.

 

Ravintosisältö / koko ohje 
kaloreita 828
proteiinia 65,7 g
hiilihydraattia 53,6 g
rasvaa 33,2 g

Ravintosisältö / yksi annos
kaloreita 207
proteiinia 16,5 g
hiilihydraattia 13,4 g
rasvaa 8,3 g

Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *