MARSIPAANI-PIPARKAKKUPALLOT (gluteeniton ja maidoton)

Syötävät kuusenkoristeet? Ei, vaan marsipaani-piparkakkupallot (gluteeniton ja maidoton). Rakastan marsipaania ja se kuuluu mielestäni ehdottomasti jouluun, samoin kuin piparkakut. Paras marsipaanimassa on mielestäni virolaisen Kalevin tekemä massa. Se maistuu ihan aidolle marsipaanille eikä niin keinotekoiselle, kuin mitä jotkut Suomessa myytävät. Saatan hyvinkin syödä marsipaanimassaa ihan sellaisenaan suoraan paketista, mitä en voisi kuvitellakaan tekeväni teollisen makuisten marsipaanimassojen kanssa. Toiset menevätkin lahden toiselle puolelle viinaostoksille, minä marsipaanimassaostoksille :D!

Tein toki myös marsipaani-piparkakkupalloista hieman terveellisemmän version ollakseen joulukarkki. Piparkakkupalloissa on käytetty proteiinijauhetta, jotta karkit eivät aiheuta niin suurta verensokeriheittelyä ja täyttävätkin paremmin. Muutenkin näissä joulukarkeissa on paljon enemmän hyvää tekeviä aineksia, kuin tavallisissa konvehdeissa.

Joulun kunniaksi olen hieman laiskalla päällä, enkä ole laskenut ravintoarvoja. Jos joku niitä kaipailee, niin hihkaise ja korjaan asian! En myöskään jaksanut kaulita marsipaanimassaa, vaan revin massasta ihan käsin sopivan kokoisia paloja piparkakkupallojen päälle, summanmutikassa. Ja napsin samalla marsipaania suuhuni :).

Huom! Marsipaanimassoissa on valmistuseroja ja jotkut saattavat sisältää maitojauhetta. Ahkera leipuri saa toki parhaan marsipaanin tekemällä sen itse!

Reseptejä ja treenejä: Marsipaani-piparkakkupallot (gluteeniton ja maidoton)

MARSIPAANI-PIPARKAKKUPALLOT (gluteeniton ja maidoton)
n. 30 palloa

10 taatelia
1 ruskeapilkullinen banaani
4 mitallista suklaan makuista (riisi)proteiinijauhetta 80 g
2 rkl kookosjauhoa
1 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
1 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljajauhetta

koristeluun
2-3 pakettia marsipaania
strösseleitä, piparkakkumuruja tai kookoshiutaleita

Kuori ja viipaloi banaani. Poista taateleista kivet. Muusaa taatelit ja banaani keskenään. Lisää mausteet ja sekoita huolella. Lisää seuraavaksi kookosjauhot sekä proteiinijauhot huolellisesti sekoittaen. Lisää massaa viimeiseksi kookoshiutaleet. Valmiin massan tulee muistuttaa valmista pehmeää kakkutaikinaa. Mikäli massa jää löysäksi, lisää vielä kookoshiutaleita.

Pyörittele piparkakkupallot käsissä pallon muotoisiksi. Laita pallot hetkeksi pakkaseen, jotta ne kovettuvat ja ne on helpompi päällystää.

Kauli marsipaani levyksi tai revi käsillä marsipaanimassasta pieniä paloja ja päällystä piparinmakuiset proteiinipallot marsipaanilla. Pyörittele pallot vielä strösseleissä, piparkakkumurussa tai kookoshiutaleissa.

Reseptejä ja treenejä: Marsipaani-piparkakkupallot (gluteeniton ja maidoton)
Gluteenittomat marsipaani-piparkakkupallot eivät ehkä ole minun tekemänäni kaikkein kauneimpia, mutta aivan äärettömän hyviä! Käytin kaapissa lojunutta vihreää strösseliä – tummemman vihreällä tai punaisella strösselillä sekä huolellisemmalla pyörittelyllä olis varmasti tullut hienompia.
Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *