Parhaat kuntosaliliikkeet: selkä, olkapäät ja kädet

Jokaisella varmaan on omat lempilihasryhmämme, mitä treenaamme mieluiten ja jokaiselle lihasryhmälle vielä lempiliikkeet. Tässä omia lempiliikkeitäni selälle, olkapäille ja käsille:

Selkä

Selkä on yksi heikommista lihasryhmistäni. Minulla on aina ollut vaikeaa saada treeni tuntumaan oikeassa kohdassa ja treeni menee helposti epäkkäille. (Minulla on myös tapana ahnehtia liian suuria painoja ja olla keskittymättä itse liikerataan ja tuntumaan). Saan parhaiten tuntumaan liikkeet, mitkä tehdään toinen puoli kerrallaan, sillä silloin voin keskittyä parhaiten tuntumaan oikeassa kohdassa.

Ristiveto taljassa

Ristiveto taljassa
Ristiveto taljassa

Seiso polvillasi taljan keskellä. Vedä kyynärpäitä ala- ja takaviistoon kohti kylkiä ja lapaluita yhteen. Pidä rintakehä auki.

Vipuvarsilaite käsi kerrallaan

Vipuvarsilaite käsi kerrallaan
Vipuvarsilaite käsi kerrallaan

Pidä toisella kädellä itsesi tiukasti laitteessa kiinni ja vedä toisella kädellä kyynärpäätä ala- ja takaviistoon. Pidä rintakehä auki.

Alataljasoutu käsi kerrallaan

Mene tarpeeksi kauas taljan taakse, jotta saat mahdollisimman pitkän liikeradan. Pidä hyvä ryhti ja nojaa toisella kyynärpäällä samanpuoliseen polveen, jotta saat pidettyä keskivartalon paikallaan. Vedä suorittavan puolen kyynärpäätä mahdollisimman lähellä kylkeä alas - ja taaksepäin ja rutista lapaluuta suppuun. Pidä samalla rintakehä auki ja niska pitkänä.
Alataljasoutu käsi kerrallaan

Mene tarpeeksi kauas taljan taakse, jotta saat mahdollisimman pitkän liikeradan. Pidä hyvä ryhti ja nojaa toisella kyynärpäällä samanpuoliseen polveen, jotta saat pidettyä keskivartalon paikallaan. Vedä suorittavan puolen kyynärpäätä mahdollisimman lähellä kylkeä alas – ja taaksepäin ja rutista lapaluuta suppuun. Pidä samalla rintakehä auki ja niska pitkänä.

Olkapäät

Olkapäät ovat toinen ongelmallinen lihasryhmäni. Olen joskus aikoinani opetellut liikkeen väärin, niin että teen sen olkapäiden sijaan epäkkäillä. Vieläkin liike vaatii suurta keskittymistä, jotteivät epäkkäät aktivoidu olkapäiden sijaan. Helpointa keskittyminen oikeaan lihakseen on mielestäni silloin, kun liikkeen tekee käsi kerrallaan.

Pystypunnerrus istuen

Pystypunnerrus istuen
Pystypunnerrus istuen

Pidä selkä suorana, rintakehä auki ja niska pitkänä. Nosta käsipainot hallitusti leuan korkeudelta suoraan ylös (älä vie käsiä lukkoon) ja palaa hitaasti lähtöasentoon.

Vipunostot sivulle käsi kerrallaan

Vipunosto sivulle käsi kerrallaan
Vipunosto sivulle käsi kerrallaan

Seiso ryhdikkäästi ja ota toisella kädellä tukea penkistä. Vie käsi pienessä koukussa suoraan sivulle niin, että pikkurilli johtaa liikettä. Pidä käsivarsi koko ajan samassa asennossa ja ajattele, että käsi on sananmukaisesti vipuvarsi, jota olkanivel nostaa ylös.

Takaolkapäät taljassa

Takaolkapäät taljassa
Takaolkapäät taljassa

Säädä liike lähtemään hieman keksitasoa ylemmäs. Ota ristikkäisellä käsillä kiinni ristikkäisestä kahvasta, eli oikealla vasemmasta ja vasemmalla oikeasta. Tuo kädet suorina hieman alaviistoon niin taakse kuin saat ja palaa alkuasentoon hitaasti ja hallitusti. Pidä rintakehä auki, hartiat alhaalla ja vartalo paikallaan koko liikkeen ajan.

Kädet

Kädet sen sijaan ovat aina vastanneet hyvin treeniin ja saan varsinkin hauiksessa kunnon tuntuman helposti.

Tuplahauis taljassa

Tuplahauis taljassa
Tuplahauis taljassa

Asetu taljan keskelle ja ota kahvoista kiinni. Pidä kädet vaakatasossa ja kyynärpäät paikoillaan ja koukista käsiä voimakkaasti.

Keskitetty hauiskääntö

Keskitetty hauiskääntö
Keskitetty hauiskääntö

Asetu kunnolla nojaan, niin että tuen reuna on kunnolla kainalossa, jotta liikerata on mahdollisimman tuettu. Päästä käsi hitaasti melkein suoraksi (jännitys jää) ja koukista käsi puristaen hauislihasta niin suppuun kuin saat.

Ojentajapunnerrus taljassa käsi kerrallaan

Ojentajapunnerrus taljassa käsi kerrallaan
Ojentajapunnerrus taljassa käsi kerrallaan

Seiso sivuttain taljan edessä. Ota etuviistosta kahvasta kiinni ja suorista käsi suoraan sivulle niin, että peukalo on ylöspäin. Tunne jännitys ojentajassa koko liikkeen ajan.

 

Ranskalainen punnerrus mutkatangolla

Mene selinmakuulle, ota mutkatanko käsiin ja ojenna kädet olkapäälinjasta suoraan ylös. Pidä kyynärpäät mahdollisimman paikallaan ja tuo tanko kohti otsaa. Palaa hitaasti lähtöasentoon.

Ranskalainen punnerrus
Ranskalainen punnerrus
Jaa somessa
Facebooktwitterpinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *